Go to Top

AVG wetgeving, wat betekent dit voor u?

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt rondom databescherming.

Toestemming voor persoonsgegevens en datagebruik is onder de AVG aangescherpt ten opzichte van de huidige wetgeving. Dat is wettelijk gewijzigd om mensen meer mogelijkheden te geven om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. Het grootste verschil tussen de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de nieuwe Verordening is de transparantie: als organisatie ben je verplicht je klanten en prospects te informeren over de verwerking van hun persoonsgegevens.

Wat betekent dit voor u?

• Meer inzicht in welke gegevens wij van je verzamelen, wat wij met je gegevens doen, waar we deze voor gebruiken en hoe lang we gegevens bewaren.

• Meer inzicht in wat we doen om je gegevens te beschermen.

Bij Raadhuys Makelaars werken we uiteraard volgens de meest recente regelgeving. Wij gaan integer om met klantgegevens, informeren onze relaties conform oude en nieuwe regelgeving en gebruiken data alleen wanneer daar een rechtmatige grondslag voor is.

Uw gegevens zijn veilig bij Raadhuys Makelaars!