Go to Top

Tips ter voorkoming van schade’s

De koudere temperaturen nemen inmiddels aan en het blad valt inmiddels alweer flink van de bomen. Tijd om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om schade te voorkomen:

Voorkom stormschade
Zet losse spullen vast of binnen. Rondvliegende spullen zijn ware schadeveroorzakers. Denk daarbij ook aan tuinmeubilair en een mogelijke partytent. Deze worden wel eens vergeten terwijl dat grote windvangers zijn.

Controleer de dakgoten
Heftige stormen gaan vaak gepaard met stevige regenbuien. De dwarrelende herfstbladeren eindigen vaak precies in de afvoer van je dakgoot, met verstopping tot gevolg. Wanneer zo’n dakgoot dan volloopt met water, stroomt hij over. Zorg daarom dat je dakgoten schoon zijn om lekkages te voorkomen.

Controleer de dakpannen
Vergeet niet losse dakpannen te controleren en zo nodig vast te zetten. Ze kunnen een vervelende lekkage veroorzaken. Maar belangrijker nog, vallende dakpannen kunnen levensgevaarlijk zijn.

Laat de schoorsteen vegen
Met de lagere temperaturen wordt de open haard of houtkachel weer vaak gebruikt. Laat daarom tijdig de schoorsteen vegen voor gebruik. Dan worden bijvoorbeeld een vogelnest of roetresten van vorige winter verwijderd en voorkom je een schoorsteenbrand met alle gevaren van dien.